Quantcast
Channel: Yleisradio | yle.fi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1776

Sidosryhmät – avointa vuorovaikutusta

$
0
0

Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää käydä jatkuvaa ja avointa vuoropuhelua kansalaisten, kansalaisjärjestöjen, viranomaisten, päättäjien ja muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa.

Vuorovaikutus suomalaisten kanssa ja heiltä saatu palaute tuo arvokkaita näkökulmia Ylen kehittämiseen. Käymme vuoropuhelua niin verkossa kuin monissa avoimissa tilaisuuksissa.

Monia tapoja vaikuttaa

Suomalaisilla on mahdollisuus ottaa yhteyttä ja antaa suoraa palautetta Ylelle monin eri tavoin – sähköpostilla, puhelimitse ja internetin kautta, myös sosiaalisessa mediassa.

Ylen saama palaute on lisääntynyt vuosi vuodelta, varsinkin sähköpostitse ja verkossa. Yle Areenaa koskeva palaute on kasvanut edellisvuoteen verrattuna eniten.

Ylen palveluiden käyttöä ja tyytyväisyyttä seurataan yleisötutkimuksilla, joihin osallistuu joka vuosi yli 40 000 suomalaista.

Selvitämme muun muassa haastatteluilla, kohderyhmätutkimuksilla ja käyttäjäpaneelien avulla suomalaisten näkemyksiä uusista ohjelmista tai palveluista. Noin 100 000 suomalaista vastaa vuosittain verkkokyselyihin.

Yli 300 yhteydenottoa joka päivä

Yle saa runsaasti suoraakin palautetta. Vuonna 2015 ohjelmapalautteeseen tuli yhteensä 115 000 tilastoitua sähköpostiviestiä, puhelua tai kirjettä.

Näistä valtaosa koski ohjelmia ja Yle Areenaa. Palautteista vajaa kymmenesosa oli ohjelma- ja uusintatoiveita.

Svenska Yleen tuli runsaat 2 000 ruotsinkielistä palautetta. Teknistä palautetta tuli noin 7 500, etupäässä liittyen Yle Areenaan. Yle Tunnusta koski noin 4 000 yhteydenottoa.

Palautteista vajaa kymmenesosa oli ohjelma- ja uusintatoiveita. Yksittäisistä ohjelmista eniten palautetta tuli Aamu-tv:sta ja A-studiosta

Osa palautteista tulee suoraan yksittäisille henkilöille, kuten toimittajille, tuottajille tai johdon edustajille, pääosin sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta. Näitä palautteita ei kuitenkaan ole toistaiseksi tilastoitu.

Yleisö mukana ohjelmissa

Vuorovaikutus verkossa ja sosiaalisen median kautta lisääntyy niin ohjelmasisällöissä kuin asiakaspalvelussakin.

Tutkimusten, kansalaiskeskustelun, haastattelujen ja käyttäjäpaneelien avulla kootut näkemykset tuodaan osaksi Ylen strategiatyötä ja ohjelmistosuunnittelua.

Yleisö on mukana myös Ylen ohjelmien teossa esimerkiksi ideoimassa tai antamassa uutisaiheita katsojina tai kuulijoina kommentoimalla tai esittämällä kysymyksiä suoraan ohjelmaan, toivomalla musiikkia tai tulemalla studioyleisöksi paikalle.

Pikku Kakkosen Musarullaa!-konserttikiertue sisälsi myös avointen ovien päivän Yle Kuopion (Yle Savon) toimituksessa syksyllä 2013, kuvassa Katti Matikainen ja vieraita Kuva: Toni Pitkänen / Yle katti matikainen,musarullaa,Yle Kuopio

Yhteydenpito päättäjiin ja viranomaisiin

Ylen erityistehtävän vuoksi yhtiön vuorovaikutus eduskunnan, liikenne- ja viestintäministeriön, Viestintäviraston ja muiden viranomaisten kanssa on tiivistä. Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee Yleen liittyvää lainsäädäntöä ja edustaa valtiota Ylen yhtiökokouksessa. Lisäksi Ylen toiminta liittyy myös opetus- ja kulttuuriministeriön käsittelemiin alueisiin.

Yle järjesti vuonna 2015 eduskuntaryhmien, ministeriöiden ja lehdistön edustajien kanssa tapaamisia, joissa tutustuttiin Ylen sisällöntuotantoon sekä keskusteltiin Ylen toiminnan ja talouden suuntaviivoista.

Esimerkkejä yhteistyöstä kotimaassa ja ulkomailla

  • Yleisradioyhtiöt: Yle toimii aktiivisesti Euroopan yleisradioliiton EBUn työryhmissä ja komiteoissa. Pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden kanssa tehdään yhteistyötä suoraan tai Pohjoisvision kautta.
  • Turvallisuusviranomaiset: Yle varautuu häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin sekä kehittää viranomaistiedotusten välitysjärjestelmää Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.
  • Ilmatieteen laitos ja Puolustusvoimat: Säännölliset vierailut kuuluvat valtakunnallisten maanpuolustuskurssien opetusohjelmaan.
  • Eri uskontokunnat: Vuoropuhelu kaikkien Suomessa toimivien kristillisten kirkkokuntien ja ns. vapaiden suuntien kanssa on jatkuvaa Hartausohjelmien valvontaelimen puitteissa.

Kohtaamisia ja vuoropuhelua

Sidosryhmätyöhön kuuluvat myös tapaamiset erilaisten järjestöjen sekä media-alan toimijoiden ja kumppaneiden kanssa. Yle tekee paljon yhteistyötä oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa.

Ylessä käy vuosittain tuhansia vieraita muun muassa yrityksistä ja oppilaitoksista. Tapaamme usein nuoriso-, kansalais-, urheilu-, ammatti- ja kulttuurijärjestöjen edustajia sekä erityisryhmien järjestöjen väkeä.

Ylessä käy vuosittain jopa yli 10 000 vierasta. Syksystä 2015 lähtien Pasilassa ja Mediapoliksessa on järjestetty kaikille avoimia opastettuja kierroksia.

Vierailuilla puhutaan Ylen tehtävistä, taloudesta, tavoitteista ja tutustutaan sisältöjen tekoon.

Järjestämme säännöllisesti myös avoimien ovien päiviä ja keskustelutilaisuuksia yleisölle. Yle pitää yhteyttä myös lehti- ja sähköisen median yhtiöihin.

Kansainvälisesti muiden mediayhtiöiden kiinnostus Yleen on kasvanut. Yhtiöön käy tutustumassa mediayhtiöiden johtoa useista Euroopan maista sekä muilta mantereilta. Erityisesti rahoitusuudistus, uutisten monivälineellinen tuotanto, verkkokehitys ja Ylen strategia ovat kiinnostaneet.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1776

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>